Το TikTok δεν προτίθεται να πουλήσει την εφαρμογή

Η ByteDance, η κινεζική εταιρεία που κατέχει το TikTok, ανακοίνωσε χθες ότι δεν σχεδιάζει να πωλήσει την εφαρμογή, παρά την έγκριση νέας νομοθεσίας στις ΗΠΑ που την υποχρεώνει να λύσει τους δεσμούς της με το κοινωνικό μέσο και απειλεί με απαγόρευση της πλατφόρμας στη χώρα. Η εταιρεία διέψευσε αναφορές ξένων μέσων που έλεγαν ότι εξετάζει την πώληση του TikTok, καθώς δήλωσε ότι δεν έχει σκοπό να το πουλήσει.

Το Κογκρέσο των ΗΠΑ θεωρεί το TikTok απειλή για την εθνική ασφάλεια λόγω των συνδέσμων της με την κινεζική εταιρεία ψυχαγωγίας. Η Γερουσία ενέκρινε νομοσχέδιο που υπογράφηκε από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, επιβάλλοντας στη ByteDance την πώληση του TikTok εντός 12 μηνών, διαφορετικά θα απαγορευόταν στις ΗΠΑ.

Το TikTok αναγνωρίζει την ανάγκη προστασίας της ιδιωτικής ζωής των χρηστών του και δηλώνει ότι δεν μοιράζει δεδομένα με την κινεζική κυβέρνηση. Καταγγέλλει το νομοσχέδιο ως περιορισμό της ελευθερίας έκφρασης των χρηστών του.

Η αξία του TikTok δυσκολεύεται να εκτιμηθεί, αλλά η ByteDance είχε τεθεί στα 60 δισ. δολάρια το 2020. Προηγούμενες προσπάθειες πώλησης απέτυχαν λόγω αντιδράσεων τόσο από τις αμερικανικές όσο και τις κινεζικές αρχές.

spot_img
spot_img
spot_img

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας
Related articles

10 στρατηγικές για να αυξήσετε το engagement στις αναρτήσεις σας Social Media

Η ενίσχυση της εμπλοκής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι...

5+1 πλεονεκτήματα του Digital Marketing για μια σύγχρονη επιχείρηση

Το Digital Marketing έχει εξελιχθεί σε ένα κρίσιμο εργαλείο...

Τι είναι το Guerilla Marketing;

Το Guerilla Marketing είναι μια δημιουργική και επαναστατική προσέγγιση...

Ανάπτυξη Επιχείρησης: Growth Marketing vs Digital Marketing

Η ανάπτυξη μιας επιχείρησης στον σύγχρονο ψηφιακό κόσμο απαιτεί...

2 στους 5 πελάτες ανησυχούν για την ηθική της τεχνητής νοημοσύνης

2 στους 5 πελάτες (43%) ανησυχούν για την ηθική...