Στρατηγικές για Micro – Influencers: Προσέγγιση συμφωνιών με εταιρείες

Στρατηγικές για Micro – Influencers: Προσέγγιση συμφωνιών με εταιρείες

Τα social media αποτελούν το νέο επίγειο πεδίο του ψηφιακού μάρκετινγκ. Επιχειρήσεις και χρήστες συνεργάζονται για την προώθηση προϊόντων, διαμορφώντας τη σύγχρονη οικονομία των δημιουργών. Αυτή η οικονομία έχει αναπτυχθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε οι δημιουργοί (creators) χωρίζονται σε διαφορετικές κατηγορίες (νάνο, μίκρο, μάκρο και μέγα influencers). Αξιοσημείωτο είναι ότι ακόμη και οι influencers με λίγες χιλιάδες ακόλουθους έχουν γίνει ελκυστικοί συνεργάτες για μεγάλες εταιρείες. Ως micro – influencers ορίζονται οι δημιουργοί περιεχομένου στα social media που έχουν έως και 100.000 ακόλουθους (followers). Ουκ ολίγες εταιρείες προσεγγίζουν αυτή την κατηγορία influencer καθώς συχνά έχουν υψηλά ποσοστά αφοσίωσης από τους ακολούθους τους και επιπλέον χρεώνουν πολύ λιγότερο τις συνεργασίες σε σχέση με τις διασημότητες.

Ενώ το DM (Direct Message) είναι η κυρίαρχη μέθοδος προσέγγισης, όλο και περισσότεροι influencers δημιουργούν πλέον τα δικά τους media kit στο διαδίκτυο. Πρόκειται, ουσιαστικά, για σελίδες που περιλαμβάνουν πληροφορίες για τους ίδιους, αλλά και τις επιδόσεις τους στα social media. Μάλιστα, η πρακτική αυτή έχει γίνει τόσο δημοφιλής που το Instagram ανακοίνωσε πως θα επιτρέψει τη δημιουργία media kit στη δική του πλατφόρμα. Το Insider μίλησε με 22 micro influencers, οι οποίοι συνεργάζονται με ορισμένα εκ των κορυφαίων brands. Ενδεικτικά, η Lillian Zhang, μια micro-influencer, πέτυχε την πρώτη της αμειβόμενη συμφωνία όταν είχε μόνο 10.000 ακόλουθους. Εν συνεχεία, η 22χρονη Jour’dan Haynes χρησιμοποίησε ένα απλό, μονοσέλιδο media kit για την πρώτη αμειβόμενη συνεργασία όταν είχε μόλις 2.000 followers στο Instagram. Σήμερα συνεργάζεται με εταιρείες όπως η Burger King και η Garnier.

Άλλοι δημιουργοί επιλέγουν τα πρότυπα emails. Η Julie Tecson, η οποία απέκτησε 7.100 followers στο Instagram, επιμελήθηκε 3 διαφορετικά πρότυπα email. Όπως είπε είναι πολύ εύκολο να εξηγήσει γιατί οι εταιρείες στρέφονται σε συνεργασίες με micro-influencers όπως αυτή. «Αν μια εταιρεία μπορεί να έχει έναν μικρό δημιουργό να της κάνει ένα εκπληκτικό βίντεο TikTok με αντάλλαγμα μόνο ένα προϊόν, αυτό είναι πολύ φθηνότερο από το να προσλάβει ένα ολόκληρο στούντιο», ανέφερε στο Insider.

spot_img
spot_img
spot_img

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας
Related articles

Το TikTok ενισχύει τις επιλογές διαφημίσεων με εργαλεία AI και creator

Το TikTok βρίσκεται συχνά στο επίκεντρο τον τελευταίο καιρό....

Geofencing: Τι είναι, πως εφαρμόζεται στο Marketing και ποια είναι τα πλεονεκτήματά του;

Το Geofencing (γεωεντοπισμός) στο digital marketing αναφέρεται στη χρήση...

10 στρατηγικές για να αυξήσετε το engagement στις αναρτήσεις σας Social Media

Η ενίσχυση της εμπλοκής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι...

5+1 πλεονεκτήματα του Digital Marketing για μια σύγχρονη επιχείρηση

Το Digital Marketing έχει εξελιχθεί σε ένα κρίσιμο εργαλείο...

Τι είναι το Guerilla Marketing;

Το Guerilla Marketing είναι μια δημιουργική και επαναστατική προσέγγιση...