Πώς να σχεδιάζετε το περιεχόμενο των social media σύμφωνα με τον κανόνα 80/20

Πώς να σχεδιάζετε το περιεχόμενο των social media σύμφωνα με τον κανόνα 80/20

Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι είναι ο κανόνας 80/20. Πιο συγκεκριμένα, ο κανόνας 80/20 υποδεικνύει ότι το 80% των αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να είναι χρήσιμες για το κοινό σας -δηλαδή, να εκπαιδεύουν, να διασκεδάζουν ή να προσφέρουν λύση στα προβλήματά τους- και μόνο το 20% θα πρέπει να προωθούν ρητά την επιχείρησή σας.

Ως εκ τούτου, η χρήση ενός εργαλείου προγραμματισμού κοινωνικών μέσων ή μιας πλατφόρμας αυτοματοποίησης μάρκετινγκ μέσω καναλιών μπορεί να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε περιεχόμενο σύμφωνα με τον κανόνα 80/20. Μπορείτε εύκολα να κοιτάξετε το ημερολόγιο για να δείτε πόσο από το προγραμματισμένο περιεχόμενό σας είναι προσανατολισμένο να είναι χρήσιμο στο κοινό σας και πόσο είναι διαφημιστικό ή να ορίσετε ορισμένες ημέρες της εβδομάδας για διαφορετικούς τύπους περιεχομένου. Για παράδειγμα, αν δημοσιεύετε 20 φορές το μήνα, περίπου 16 δημοσιεύσεις θα πρέπει να περιλαμβάνουν χρήσιμο περιεχόμενο και 4 δημοσιεύσεις μπορούν να είναι διαφημιστικές.

Η σύνδεση των ροών RSS με ένα εργαλείο προγραμματισμού των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί επίσης να διευκολύνει την εύρεση χρήσιμου περιεχομένου που είναι σχετικό με τις ανάγκες του κοινού σας. Βρείτε ειδησεογραφικά πρακτορεία που παράγουν συναρπαστικά κομμάτια lifestyle που ευθυγραμμίζονται καλά με την προσφορά των προϊόντων σας και, στη συνέχεια, επιμεληθείτε τα για να εμφανίζονται στις ροές των μέσων κοινωνικής δικτύωσής σας.

spot_img
spot_img
spot_img

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας
Related articles

Το TikTok ενισχύει τις επιλογές διαφημίσεων με εργαλεία AI και creator

Το TikTok βρίσκεται συχνά στο επίκεντρο τον τελευταίο καιρό....

Geofencing: Τι είναι, πως εφαρμόζεται στο Marketing και ποια είναι τα πλεονεκτήματά του;

Το Geofencing (γεωεντοπισμός) στο digital marketing αναφέρεται στη χρήση...

10 στρατηγικές για να αυξήσετε το engagement στις αναρτήσεις σας Social Media

Η ενίσχυση της εμπλοκής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι...

5+1 πλεονεκτήματα του Digital Marketing για μια σύγχρονη επιχείρηση

Το Digital Marketing έχει εξελιχθεί σε ένα κρίσιμο εργαλείο...

Τι είναι το Guerilla Marketing;

Το Guerilla Marketing είναι μια δημιουργική και επαναστατική προσέγγιση...