Το YouTube μειώνει τις απαιτήσεις πρόσβασης των δημιουργών στα εργαλεία δημιουργίας εσόδων

Το YouTube μειώνει τις απαιτήσεις πρόσβασης των δημιουργών στα εργαλεία δημιουργίας εσόδων

Το YouTube άλλαξε τις απαιτήσεις του Προγράμματος συνεργατών του, προσφέροντας πρόσβαση σε ορισμένα εργαλεία εσόδων περιεχομένου σε δημιουργούς με λιγότερους ακόλουθους. Οι νέες απαιτήσεις περιλαμβάνουν: 500 συνδρομητές, 3 δημόσιες μεταφορτώσεις βίντεο τις τελευταίες 90 ημέρες, και είτε 3.000 ώρες παρακολούθησης τον περασμένο χρόνο είτε 3 εκατομμύρια προβολές Shorts τις τελευταίες 90 ημέρες.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επικοινωνήστε με τους ειδικούς μας!

Οι νέες απαιτήσεις του YouTube για το Πρόγραμμα Συνεργατών είναι: 500 συνδρομητές, 3 δημόσιες μεταφορτώσεις βίντεο τις τελευταίες 90 ημέρες, και είτε 3.000 ώρες παρακολούθησης τον περασμένο χρόνο είτε 3 εκατομμύρια προβολές Shorts τις τελευταίες 90 ημέρες. Η αλλαγή ισχύει για δημιουργούς στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, τη Νότια Κορέα και την Ταϊβάν.

Οι δημιουργοί που πληρούν τις απαιτήσεις θα έχουν πρόσβαση σε εργαλεία δημιουργίας εσόδων, αλλά δεν θα μοιράζονται έσοδα από διαφημίσεις. Ωστόσο, μόλις πληρούν τα υπάρχοντα κριτήρια, μπορούν να λάβουν κατανομή εσόδων από διαφημίσεις και άλλα οφέλη. Οι αλλαγές προμηνύουν θετικά για τους δημιουργούς, σύμφωνα με τον Alessandro Bogliari, συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο του The Influencer Marketing Factory, μιας παγκόσμιας εταιρείας.

“Είναι ένα win-win για όλους, επειδή το YouTube θα έχει περισσότερους δημιουργούς περιεχομένου που θα συμμετέχουν και περισσότεροι δημιουργοί περιεχομένου θα είναι επίσης δυνητικά κερδισμένοι, επειδή μπορούν να αρχίσουν να βλέπουν τη δημιουργία εσόδων”, είπε στο Marketing Brew. Αυτές οι αλλαγές υποδεικνύουν ότι το YouTube επιδιώκει να αξιοποιήσει την οικονομία των δημιουργών σε μια στιγμή που είναι πιο καυτή από ποτέ, είπε ο Bogliari.

«Στο παρελθόν, έχουμε δει τους Instagram Reels με τις πληρωμές τους. Είδαμε το TikTok με τη σειρά TikTok να βοηθά τους ανθρώπους να δημιουργούν έσοδα μέσω περιεχομένου paywall, επομένως θα έλεγα ότι ήταν ήδη καιρός, ενδεχομένως, το YouTube να ξεκινήσει να το ανοίγει σε δημιουργούς που μπορεί να έχουν μικρότερους ακόλουθους. Θα έλεγα ότι το timing είναι σωστό», μας είπε, σημειώνοντας ότι αρκετές πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης «παλεύουν για την προσοχή και ένα κομμάτι της αγοράς». Η επέκταση του YPP είναι μια από τις πιο πρόσφατες πρωτοβουλίες της πλατφόρμας για να βοηθήσει τους δημιουργούς να δημιουργούν έσοδα από το περιεχόμενό τους.

Υπενθυμίζεται πως τον Φεβρουάριο, άρχισε να μοιράζεται τα έσοδα από διαφημίσεις Shorts με δημιουργούς. Πέρυσι, έκανε το ντεμπούτο του στο Creator Music, έναν πόρο που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους δημιουργούς να κατανοήσουν το κόστος που σχετίζεται με την αδειοδότηση μουσικής.

spot_img
spot_img
spot_img

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας




Related articles

UGC (User-Generated Content): Πώς να το αξιοποιήσετε στο marketing σας

Το User-Generated Content (UGC) αποτελεί μία από τις πιο...

Πώς η καλή εμπειρία χρήστη επηρεάζει τη διάρκεια παραμονής σε μια ιστοσελίδα

Η καλή εμπειρία χρήστη έχει άμεσο αντίκτυπο στη διάρκεια...

Google Ads vs Facebook Ads: Τι ταιριάζει καλύτερα στην επιχείρησή σας;

Στην ψηφιακή διαφήμιση, δύο από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες...

Neuromarketing και Εmail Μarketing: Ψυχολογία πίσω από τα clicks

Το νευρομάρκετινγκ (neuromarketing) συνδυάζει στοιχεία από τη νευροεπιστήμη και...

TikTok Marketing: Ιδέες για να τραβήξετε την προσοχή της Gen Z

Το TikTok έχει εξελιχθεί σε μία από τις πιο...